keskiviikko 1. elokuuta 2012

(Pointless Party part. 7) Summer cottage 2012


 Tässäpä teille perinteiden aatelijaa. Vuodesta 2009 me ollaan tyttöjen (njoo, tänä vuonna Roopekin liittyi seuraan) kanssa kokoonnuttu mun suvun kesämökille nautimaan kaikista mahdollisista kesän tarjoamista iloista. Meille on joka vuos sattunu jonkunnäkönen "katastrofi", joiden ei olla kuitenkaan annettu varjostaa meijän reissua. Ennenkun alan kertomaan tän vuoden reissusta, voitte ihailla hieman aikaisempien vuosien antia:

Vuos -09 oli siis ensimmäinen vuos joka vietettiin möksällä. Sillon mun mukaan lähti liikenteeseen Aliisa (jonka ootte tavannu jo edellisten postausten varrella), Sarita, Roosa ja Mirka. Sinä vuonna Aliisa kaatu mun skoballa mökkitiellä ja sen aiheuttamaa HUOM. hyvin pientä osaa jäljistä voitte ihailla vasemmassa alakulmassa. Se kesä oli tosi sateinen ja kylmä joten meil oli paljon villapaitoja mukana.


2010 taas oli ihan tulikuuma, tästä syystä näis kuvissa näkyy harvinainen näky: mulla on blondi tukka. Musta tukka oli sinä kesänä ihan liian kuuma ja polttava joten mun oli pakko värjätä. Messiin lähti mun kaikkein "vanhin" (tarkoittaen että ollaan tunnettu viimeset 20 vuotta eli koko elämämme) ystävä Minnamari, armaista armain serkkuni Maisa ja olavinpäivän jälkeen paikalle ilmesty myös Aliisa ja Mirka. Sinä vuonna Olavinpäivän iltana Savonlinnassa riehu suomen pahimpia myrskyjä joka tunnetaan myös nimellä Asta mistä johtuen meillä lähti sähköt n. 24 tunniks. Avattiin sit vanha perunakellarin tapainen ja vietiin hitaasti pilaantuva sinne viileeseen ja nopeesti pilaantuva suoraan grillille. 


2011 oli se vuos ku tutustuttiin Elsan kaa joten tietenki nappasin sen mukaan mökkeilemään. Mukana oli myös Ansku joka on mun äidin hyvän frendin pikkusysteri ja aivan mahtava ihminen sekä Elsan (ja nykysin myös mun) toveri Terhi, joten mentiin aika sellasella puoltuttu meiningillä liikkeelle. Oli ihan mahtava reissu aina siihen asti kunnes lukittiin ittemme mökistä ulos nii, et kaikkien puhelimet, kaikki avaimet ja jokainen muukin yhteydenottoväline jäi mökin sisäpuolelle. Kaiken kukkuraks alko sataa kaatamalla vettä. Noh, siinä mä sit kiertelin sitä mökkiä et ei perse ei tääl oo yhtäkää ikkunaa auki. Sateen lakattua lähettiin Elsan kaa talsimaan naapurimökkiin lainaamaan puhelinta. Selitettiin siinä sitte tilanne ja koska ne on mun isovanhempien hyviä ystäviä meijät toivotettiin avosylin vastaan. Astuttiin siin sit sisää ja kuinkas ollakkaan siel oli puolsukua pullakahveilla ihmettelemässä et miks kaks nuorta tyttöä tulee meille puoli alasti ja liti märkänä. Soitettii ukille, se oli jyväskylässä, soitettiin mun mutsille, meil oli sen auto. Loppu hyvin kaikki hyvin kuitenki, ku mentiin takas mökille saatiin yks ikkunoista auki ja päästiin sisälle. 


Tänä vuonna lähettiin sit siitä liikenteeseen et meit oli aluks vaan minä, Elsa ja Terhi. Vähän harmitti, koska viimevuonna me oltiin jo haaveiltu et Gin olis kans paikalla maistelemassa suomalaista mökkielämää. Kuvailin sit siinä vähän tyttöjä ja Sarita tuli kans käymää vierailulla. 


Sit käytiin Saritan kaa (ja no käytiin Terhin ja Elsanki kaa mut mun italialainen venetsiameininki laulu herätti koko naapuruston ja jahdattiin Terhin veteen tiputtamaa siideriä et se oli vähä nolompi reissu) vähän soutelemassa. Ei olla koskaa uskallettu mennä ton sillan alta ku ollaa kelattu et siel on liikaa kivii mut käytiin sit kokeilee. Siel toisel puolel on ihan mahtava täysin hiljanen pikku lampi. Harmittaa ettei ollu kameraa mukan et ois saanu videoo se oli magical!


Sit siin päivien mittaa porukka aikalailla tuli ja meni miten ne halus. Kalasteltii, syötiin hyvi, luettiin kirjoja, otettii arskaa ja pelattiin pelejä. Aika tälläst normi meininkii mitä mökillä nyt yleensäkki. Täytettii yks ristikkokirjaki melkee kokonaa porukan voimin. Kuten kuvista näkyy ni Aliisa palas jälleen mökkimeininkeihin ja Roopeki tuli kyläilemään. En oo ihan varma oonko tota pitkätukkakamua koskaan maininnukkaa mut se on mun luottokamu savosta ja oli kans mun ja Altsun kaa kybäl. Harmaahupparinen on Siru mut lupasin etten julkase siitä naamakuvia ilman lupaa ja luvan kysyminen on niin kovin vaivallista. 

Yhtenä iltana Elsa opetti meit tekemään Smorseja joka on siis tällänen jenkkien perus iltanuotio juttu mis tungetaan vaahtokarkkeja ja suklaata parin keksin väliin. Ihan liian makeita mut ihan liian hyviä.




Sit Siru nappas tälläsen jäätävän Ahvenen jonka Altsu perkas ja jätti suolenpätkät lojumaan pitkin poikin pihamaata. Loppujen lopuks kukaa ei jaksanu suomustaa ja koko helahoito pääty muurahaiskekoon.





Viimesenä iltana oltiin Elsan kaa meijän viimevuonna luoman uuden mökkiperinteen mukaisesti kahdestaan. Nimettiin sen iltainen aktiviteetti vitun romantiikaks koska istuttiin grillaamassa vaahtokarkkeja ja juomassa viiniä auringonlaskussa. Ikävä kyllä, se romantiikka siinä oli vähän nii ja näin koska hyttysiä oli niin maan perkeleesti että ärräpäitä lenteli joka suunnasta. Jaksettiin 15min ennenku mentiin sisälle lukee kosmoja, joista löyty sit parisuhde testi joka meijän oli siis ihan pakko tehä koska viini. Siitäkää ei sit tullu mitään. Haluan viellä tähdentää, että me ei olla pariskunta, vaikka välillä käyttäydytäänki ku vanhan kansan naimakauppiaat. Tietääkseni kumpikin on viellä täysin hetero ja nukkuu eri puolilla taloutta.

Viimeseks voisin viellä mainita, että me ollaan valittu uusi kämppis. 
Suuri paljastus tapahtukoon kunhan tapahtuu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti