tiistai 28. elokuuta 2012

DIY: Blackboard calendar (and DIY: whiteboard)

Me ei jaksettu (lue: ei mahtunu opiskelijabudjettiin) tälle vuodelle hankkia kalenteria, joten mä keksin tälläsen simppelin idean miten meijän ei tarvii enää koskaan vaivautua kauppaan edest ettimään: liitutaulukalenteri. Kestävä, tyylikäs ja aina ajantasalla.

1. Hanki liitutaulu (tai maalaa tauluun liitutaulumaalilla). Me ostettiin tää Espoon kierttikseltä hintaan 1,50€ eli ei tuntunu juuri missään. Piirrä viivottimen kanssa ensin nelikulmio. Mittaa sitten yläreuna ja jaa siitä tulevat sentit seitsemällä. Merkkaa ylös kohdat joihin viivat tulee. Mittaa alareuna, jaa viidellä ja merkkaa myös. Nyt vedä viivat viivottimella ja näin sulla on kalenterin runko. Kirjoita ylös vielä viikonpäivät.

HUOM! älä kirjoita numeroita!


2. Maalaa viivoja pitkin valitsemallasi värillä ja ohuella sudilla. Jos haluat, voit tehdä suoralinjaiset viivat maalarinteipin avulla. Maalasin vapaallakädellä, koska se antaa enemmän liiduilla piirretyn vaikutelman. Kun ruudukko on valmis, maalaa viikonpäivät. 


3. Kun maali on kuivunut, kirjoita ylös kuukauden nimi ja kirjoita numerot. Helppo tapa tarkistaa mistä viikonpäivästä ja mihin asti on kännykän kalenteri, ne ovat yleensä juurikin tässä muodossa. Löydät ne halutessasi myös tästä.
 "Ylärivi": Tomi, Sonja, Virginio, Sari
"Alarivi": Taru & Antti, Elsa, Heidi
Ostettiin toi alunperin ton valkotaulun takia (jotka uutena ostettuna on muuten jotain miljoonan euron luokkaa) , mut se ei sitten toiminukkaan ihan niinku piti. Väri jäi siihen kiinni, eikä lähteny ees kynsilakanpoistoaineella. Maalasin siihen päälle sit valkosella ja se toimii myös magneettitauluna. Teetätettiin siihen kuvia kaikista, jotka tässä asunnossa on mun muuton jälkeen joskus asunu. 

Noh, koska me se valkotaulu haluttiin kaivoin aivojen syvistä syövereistä muiston. Olin joskus lukenu jostain sisustusartikkelista, että valkotussitaulut toimii ihan tavallisella lasillakin. Käytiin sit ostamassa ihan tavallinen, semireilun kokonen taulunkehys jossa oli kirkas lasi samasta paikasta eli Espoon kierttikseltä (joka on muuten suomen suurin, hyvä Espoo!)

Maalasin ruskean kehyksen reunat ensin valkosella ja sit hopeella.
Flippasin taustalevyn ympäri, koska se on yleensä sileempi puoli ja miellyttävämpi kattella, ja maalasin sen valkoseks. Sit vaa koko roska uudestaan kasaan ja piirtämään. 

Tussit on niiden mukana tulleessa läpinäkyvässä kotelossa, jonka kiinnitin seinään ihan vaan sinitarralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti